Yaz Sezonuna Damgasını Vuran Şemsiye Modelleri

Şemsiye Kullanım Ömrü Nedir?

Bahçe ve balkonların vaz geçilmesi şemsiye modelleridir. Hem dekorasyonun yapılması hem de bahçede keyifli vakit geçirmek için olmazsa olmaz ürünlerdir. Pandemi nedeni ile evlerimiz hem iş hem de sosyal hayatımızın yoğun olarak geçirdiği alanlar haline gelmiştir. Bahçe ve balkonlarımızda ailemiz ile vakit geçirmek için tüm dekorasyon ürünlerini temin ediyoruz.
Güneş ışınlarından korunmak için geniş özelliklere ve doğru ölçülere sahip şemsiye modellerini almalıyız. Şemsiyeler yapım malzemesi bakımından uzun yıllar kullanılabilir. Şemsiye kullanımı doğru bir şekilde yapıldığı zaman uzun yıllar fayda sağlar.

Bakımlarının düzenli yapılması, kar ve yağmur sularına uzun süre maruz kalmaması gibi kriterler sayesinde kullanım ömrü uzatılabilir. Satın alırken ve kullanırken özenli olduğunuz zaman uzun yıllar bahçenizi süsleyen şık ve kullanışlı modeller tercih edebilirsiniz. Ürün seçiminde yetkili firma temsilcilerinden de destek alabilirsiniz. Dekorasyon amacı ile alınacak olan ürünler sadece gösterişli modeller olmalıdır. Ürünlerin özellikleri hakkında detaylı bilgi almalısınız.

 

Şemsiye Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Şemsiye kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Şemsiye kullanım ömrünü artırmak ve doğru şemsiye kullanımı için bu hususlar önem taşır. Dikkat edilmesi gerekenleri sıralarsak;
Güneş battıktan sonra şemsiye mutlaka kapalı konuma getirilmeli ve muhafaza edilmelidir.
Aşırı rüzgârlı havalarda savrulmasını ve kırılmasını engellemek için kapatılmalı ve mümkünse kapalı bir alana alınmalıdır. Şemsiye modelleri kılıf içerisinde teslim edilir. Kullanmadığınız zamanlarda kılıfı içerisinde muhafaza etmelisiniz. Hareketli parçalarını açma ve kapama işlemleri dışında kullanmayınız. Sıraladığımız kriterlere dikkat ederek şemsiye modellerinizden hem uzun yıllar avantaj sağlar hem de koruyabilirsiniz. 

 

Şemsiye Bakımı Nasıl Yapılır?

Şemsiye bakımı teknik bilgi ve beceri gerektiren bir işlem değildir. Karmaşık aletler kullanılmasına da gerek yoktur. Bakım işlemi aşamalı olarak gerçekleştirilmelidir. İlk önce şemsiyenin gövde bakımı yapılmalıdır. Bol su kullanılmamalıdır. Uygun yağlar ile metal aksamı yağlanmalıdır. Yeterli miktarda su ile toz ve topraktan arındırılmalıdır. Çok su kullanımı metal ve hareket aksamlarının paslanmasına ve hareket kabiliyetinin kaybolmasına neden olur.

Kumaş bakımı kumaş türüne özel olarak uygulanmalıdır. İspanyol kumaş modelleri güneş ışınları ile kendini temizleyebilen özelliğe sahiptir. Bu özellikte olmayan ürünler için firmanın önerdiği deterjanlar ile kumaş nemli bir bez ile silinmelidir. Şemsiye depolanacağı zaman kumaş gövdeyi eşit bir şekilde sarmalıdır. Hava alan torbalarda nemli olmayan ortamlarda saklanmalıdır.

 

Kumaş Değişimi Ne Zaman Gereklidir?

Şemsiye kumaşları uzun yılar değişmeden kullanılabilen ürünlerdir. Açık alanda uzun süre kalması, güneş ışınlarını dik açı ile alması, yoğun rüzgâra maruz kalması ve ar gibi kötü hava şartlarında dışarıda durması gibi nedenlerden dolayı zaman içerisinde yıpranabilir. Kumaşın incelmesi, iplerinin çıkması ve renginin solması değişmesi gerektiğini gösterir. Bahçe ve balkon dekorasyonun değişmesi gibi nedenlerden dolayı da kumaş değişikliği yapılabilir. Mobilyalar ile uyum sağlaması bahçe tasarımı için önemli bir husustur.

Kaliteli ürün satışı yapan firmalar ürünlerine güvendikleri için en az 5 yıl solmaz kumaş garantisi verebilir. Şemsiye kumaşınızın görüntüsünden ve şeklinden memnun kalmadığınız zaman değişmesin isteyebilirsiniz. Şemsiye kullanımı ve ömrü  kumaş kalitesine bağlı hususlardır. Dekorasyon için kumaş kalitesinin önemli olduğu kadar rengi ve deseni de önemlidir.

 

Kumaş Değişimi Nasıl Yapılır?

Kumaş eskidiği zaman ne kadar çabalarsanız çabalayın şemsiyenin iskeleti dik durmaz. İskeletinde herhangi bir sorun olmayan modellerin kullanılması için kumaş değişimi yapılması gereklidir. İlk olarak doğru ölçü alınır ve kumaş modeli seçilir. Şemsiyenin üst kısmında şapkalı bir bölüm bulunur. Bu bölüm açılır. Kumaşın profil ile sabitlenmesin sağlayan pabuç hazneleri açılır. Bu hazneler kollardan bağlıdır. 

İskelet temizlenmeden kumaş  takılmasını tavsiye etmiyoruz. Avantajlı şemsiye kullanımı için temizlik yapılması gereklidir. Temiz iskelet üzerine kumaş geçirilir. Kollarda bulunan sabitleme pabuçları takılır ve kumaş sabitlenir. İstenilen gerginlik sağlandığında şapka takılarak kumaş değişim işlemi tamamlanır. Sabitleme işlemi sorunsuz yapıldığı zaman hava şartları kumaşı etkilemez ve sökülme tehlikesi kalmaz. Başarılı şemsiye montajı gerçekleştirmek için kumaş takma işlemi doğru ve eksiksiz yapılmalıdır. 

 

Şemsiyelerin Özellikleri

Üretici firmalara ve yapımında kullanılan malzemelere göre farklı özelliklere sahip olabilirler. Bahçe şemsiyelerin genel özelliklerini sizler İçin anlatalım. Lüks dış mekân mobilyaları ile mükemmel bir tasarım ortaya çıkarabilirler. Olumsuz hava koşullarına karşı dayanıklıdır. Farklı modellere sahiptirler ve her türlü dekorasyona uyum sağlarlar. Sabit ve hareketli sistemleri bulunan ayarlanabilir özelliktedirler. Her ölçüde özel olarak üretilebilirler.

Plaj, bahçe, balkon ve teras gibi alanlarda kullanılabilirler. Güneş ışınlarından koruduğu gibi yağmur ve kar gibi hava şartlarından da korur. Farklı gölgelendirme sistemleri vardır. Otomatik açılıp kapanma özellikte üretilebilirler. İki parça halinde üretilirler. İskelet ve kumaş kısımları vardır. Demonte olarak gönderilebilir. Kurulumları basittir.

 

Şemsiye Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Sorunsuz ve avantajlı bir şemsiye kullanımı gerçekleştirebilmek için mutlaka alırken dikkatli olmak gereklidir. Aldığınız ürünün güneş geçirmediğinden emin olmalısınız.  İskelet yapısı dayanıklı ve paslanmayan metallerden üretilmiş olmalıdır. Genellikle yaz aylarında kullanılsa da suya dayanıklı ürünler olması önemlidir. Koyu renkli olan şemsiyeler güneş ışınlarına maruz kalması sonucunda solabilir. Hem deformasyona uğraması hem de renginin açılması gibi nedenlerden dolayı bozulabilir. 
Kullanım amacına ve alanına göre uygun ölçülerde alınmalıdır. Ölçü alamayan kişiler teknik ekipten destek isteyebilir. Bu sayede daha doğru ve kullanışlı ürünler alınabilir. Farklı gölgelendirme sistemlerine sahiptiler. Yaşadığınız coğrafyaya ve güneşlenme gün sayısına uygun modeller seçilmelidir. Çocuklarınız ile birlikte kullanacağınız ürünlerin mutlaka sabitleme mekanizmalarına dikkat etmeli mümkünse kilitli mekanizma olanları kullanmalısınız. 

 

Şemsiye Modelleri

Market şemsiyesi, plaj şemsiyesi, ortadan direkli şemsiye ve yarım şemsiye olmak üzere farklı modelleri vardır. Şemsiyenin kumaşından ayağına kadar gelen direkleri olan modeller ortadan direkli modellerdir. Dış mekân şemsiyeleridir. Bahçeler için uygundur. Güneş ışınlarına karşı yüksek koruma oranı vardır. Kullanım alanlarına göre farklı modelleri ulunur. Yaz aylarında dinlenmek ve eğlenmek için sık sık plajlara gideriz. Güneş ışınlarının faydalı olduğu kadar zararlı olduğu da bilinmektedir. Işınların kötü etkilerinden korunmak için kullanılan şemsiye modellerine plaj şemsiye denir. Boyut olarak daha küçüktür ve taşınabilir özelliktedirler.

Şemsiye modelleri seçilirken mutlaka kullanım amacı göz önünde bulundurulmalıdır. Çok farklı tasarımlara sahip modelleri bulmak mümkündür. Şemsiye kullanımı ve tasarımı tamamen dekorasyon amacı güdüyorsa özel üretim modelleri tercih etmelisiniz. Kişiye özel çok farklı ve şık modeller üretilebilir. 

 

Şemsiye Nasıl Kurulur?

Kurulum yapmak için ilk önce sağlam ve aşınmaya uğramayan bir zemin bulunmalıdır. Şemsiyenin devrilmemesi ve düşmemesi için sağlam zemin gereklidir. Şemsiye modeline göre şemsiye kazığı ya da bidonu bulunur. Bidon düz bir zemin üzerine oturtulur. Şemsiye bidon içerisinde bulunan oyuğa yerleştirilir. Sabitliğinden emin olunduktan sonra açılır. Kolları hareketli mekanizması yardımı ile sabitlenir. Rüzgârın yoğun olduğu alanlarda rüzgâr yönü hesaplanarak kurulum yapılmalıdır. Şemsiye kullanımı kurulumu sağlam yapıldığı sürece güvenlidir. Aksi halde beklenmeyen sorunlar meydana gelebilir. Herhangi bir kaza yaşanmaması ve memnun kalacağınız ürün kullanımı için uzmanlardan kurulum desteği de isteyebilirsiniz.

 

Şemsiye Nereden Alınır?

İlkbahar ve yaz aylarının mutlaka olması gereken ürünlerinden birisi bahçe şemsiyeleridir. Güzel ve güneşli havanın tadını en sağlıklı şekilde çıkartma için uygun şemsiye modellerini almalısınız. Son yıllarda bahçe kullanımının artması nedeni ile şemsiye kullanımı ve satın alımına olan talep artmıştır. İhtiyacınızı karşılayabilecek modern ve kaliteli ürünleri alabileceğiniz birkaç seçenek vardır. 
Üretici firmaların internet siteleri, üretim alanları ve mağazalarından satın alabilirsiniz. Yoğun çalışan ve alışveriş için zamanı olamayan kişiler güvenilir ve kaliteli e ticaret merkezlerini seçebilirler. Sitelerden daha önce hizmet alan müşterilerin yorumlarını inceleyebilir. Geri dönüş oranları fazla olan siteler ilk tercihiniz olmalıdır. Aksi halde maddi kayıplar yaşayabilirsiniz. 

 

Şemsiye Fiyatları

Şemsiyelerin modeli, ölçüsü, markası, özellikleri ve kalitesine göre maliyetleri belirlenir. Yapımında kaliteli malzeme kullanılan, hava şartlarına dayanıklı ve garantili ürünler diğer piyasa ürünlerine göre daha pahalıdır. Ancak şemsiyeyi kullandığınız süre boyunsa size sağladığı avantajları satın alım maliyetini karşılayacaktır. Bu nedenle ürün satın alırken araştırmadan almanızı tavsiye etmiyoruz. Kişiye ve bahçe dekorasyonuna uygun üretilen modeller daha pahalıdır. Önceliğiniz ve amacınız dekoratif bir ürün almak ise özel üretim tercihinde bulunabilirsiniz.
Şemsiye fiyatları ve özellikler hakkında detaylı bilgi almak için hazırladığımız yazıyı inceleyebilirsiniz. Bahçenizde ve terasınızda aileniz ile özel zamanların tadını çıkarabilmek ve kaliteli vakit geçirmek için  mekâna uygun şemsiye modellerini alabilirsiniz.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı