Kış Mevsimi İçin Kış Bahçelerine Mobilya Seçim Rehberi

Kış Bahçesi İçin Oturma Grubu Nasıl Seçilir?

Kış mevsiminin en güzel yanı yağmuru karı üşümeden dışarıda izleme keyfi sunan sıcacık bir kış bahçesinden izlemektir. Bazen şeffaf brandalar ile bazen cam ile kaplı kış bahçesi modelleri insanı mutlaka kendine çekiyor. Soğuk ve yağmurlu bir kış gününde sıcak kahve kupası ve kitapla yağmurun sesini duymak görmek ve etkilenmemek mümkün değildir.  Bu mistik havanın yarattığı ruh halinin hayalini kurar bir kış bahçesi yapmak isteyen herkes için farklı oturma grupları bulunmaktadır. Sadece alan olduktan sonra düzenlenmesi çok da zor olmayan kış bahçeleri bazen bahçeli evlerde ayrı bir alan olurken bazen teras tercih ediliyor.

Hatta büyük bir balkona sahip olanlar da bu kış bahçesi düzenleme işine girişebiliyorlar. Hemen hemen hiç bir zorluğu olmayan ve bütün bir kışı büyük bir konfor içinde geçirmeyi sağlayan kış bahçelerini birazda kış bahçesi yapan orada kullanılan oturma gruplarıdır. Kış bahçesi için oturma grubu nasıl seçilir sorusuna cevaben, düzenlenecek olan alanın genişliğine ve düzenine göre tercihler yapılarak oturma grubu tercih edilebilir.

Çok şık ve modern bahçe tasarımı için uygun oturma grubu ve çeşitli mobilyaların içinde yer aldığı kış bahçesi düzenleme araç ve gereçlerini internette sosyal medyada bu ara sık sık görmek mümkün. Neden denilecek olursa Dünya artık son baharının sonuna gelmiş ve kış mevsimine hazirlaniyorken tam da kış bahçelerinin bakımını yapma zamanı gelmiştir. Kış bahçesi için oturma grubu seçerken  alanın konumuna ebatina ve varsa şömine barbekü gibi alanların onların konumu da baz alınarak seçilip yerleştirmeyi yapılmalıdır. 

 

Kış Bahçesi Oturma Grubu Neden Kullanılır?

Kış mevsiminin tadını çıkarmaya yardımcı olan evlere kapanarak duvarların arkasına saklanmak yerine kışın tüm güzelliğini hissederek yaşanmasını sağlayan bir alandır. Bununla birlikte burada kullanılan mobilya türü de ne olur ne olmaz soğuğa maruz kalır diye dayanıklı aynı zamanda ergonomik bahçelerde kullanılmak üzere uretilmiş oturma grupları tercih edilir. Kış bahçesi oturma grubu çok çeşitli malzemeler kullanılarak yağmura çok soguk hava şartlarına karşı dayanıklı olması düşünülerek üretiliyorlar. 

Kış mevsimini beton duvarların arkasında geçirmekten insanı alı koyan kışın içinde vakit geçirilmesini sağlayan bu güzel dekore edilen mevsimlik bahçe yazın da kullanılamaz diye bir kaide taşımamaktadır. Balkon içi kış bahçesine dönüşen camlar açılabilir branda ile yapılmış ise üstü kaldırılabilir. Mevsime uygun hale getirilebilir. Yani kış bahçesi oturma grubu olarak alıp yaz kış kullanılabilecek bir alan yaratmak tamamen kullanıcının başarısına becerisine talebine kalmış bir durumdur. 

Blindiği üzere bir yerde kullanılacak bir bahçe ya da balkon var ise kimse kapalı alanlarda oturmayı tercih etmez. Bu yüzden  hem yaz hem kış kullanılabilecek bir alan dekore edip kışın kapanabilir yazın açılabilir özellikte malzemelerden bir dış yapı tercih edilebilir. Kış bahçesi oturma grubu mevsime uygun kumaşlar kullanılarak bahçe ve balkonda kullanmaya uygun olarak yapılmış kanepe ve koltuk modellerinden oluşan bir takımdır. Sadece 1 adet koltuk ya da 4 kişilik gruplar halinde de satılan bu koltuk takımını tek üçlü kanepe şeklinde de kullanmak mümkün onun dışında 2+1 ya da 2+1+1 şeklinde de genişleterek kunalılabilir. Hem tekli hem set olarak satılan bu bahçe mobilyaları mevsimin ihtiyacı olan kumaşlardan imal edilmektedir.

 

Kış Bahçesi Oturma Grubu Özellikleri

 Kış bahçesi oturma grubu ozellikleri günde mevsim şartlarına uygun malzemelerden imal edilen serin hava şartlarına maruz kaldığında bozulmayacak yipranmayacak malzemeler kullanılarak kış bahçesi yapmak isteyen herkesin  rahat ve konforu düşünülerek tasarlanmış oturma gruplarıdır. Özellik olarak ev dışında ama evden çok uzaklaşmaya dışarıda geçirilecek zamanı en konforlu halde getirmek için dizayn edilmiş kanepe ve koltuk takımlarıdır.

Genellikle üst sünger minder bölümleri taşınabilir özellikte olan bu oturma gruplarının döşemeleri seyyar oluyor. Tekli 3'lü kanepe şeklinde de kullanmak isteyenler tercih yapabilirler. 4 kişilik 2+1+1 modellerde kullanabilirler. Şuan da tam mevsimi olan kış bahçesi oturma gruplarının yeni modellerini rahat ve şık tasarımlarını internet mağazalarında oldukça sık görmek mümkün . Kış bahçesi oturma grubu özellikleri bakımından  oldukça şık ve kullanuışlı ürünler olarak karşımıza çıkmaktadır. Herkesi etrafında toplayan masa sohbet etme zevkini doruklara taşırken kahveleri çayları bir alanda buluşturarak insanın sevdiklerine daha çok vakit ayırmasın vesile oluyor. Ayrıca istenildiğinde puf ya da tabure eklenen bahçe oturma grupları da vardır. Ya da direk alırken puflu oturma grubu ya da tabureli bahçe oturma grubu da tercih edilebilir.

 

Kış Bahçesi Oturma Grubu Modelleri

 Bahçe mobilyası denildiğinde herkes dayanıklı kolay kolay yıpranmayan kış ve yaz mevsimi koşullarını tolere edebilecek malzemeler olsun ister. Kış mevsiminde bahçe için oturma grubu tercih edildiğinde de bu böyledir. Yaz mevsiminin bahçeye ya da havuz başına şezlong alındığında da bu durum değişmez. Bu sebeple alınacak olan bahçe oturma grubu modelinin ham maddesinin ne olduğu sitede ürün özellikleri bölümünde mutlaka yazılmalı alacak olan kişi tam bilgi sahibi olmalıdır. Tabi ki sipariş verilecek sitede her detayı bildirecek ciddiyette ve resmiyete çalışan bir firma olmalıdır.

Çok çeşitli kış bahçesi oturma grubu modelleri vardır. Örneğin 2'li, 3'lü, 4'lu bahçe mobilyaları oturma grupları mevcuttur. Ayrıca puf ve tabure de eklenerek kullanılan bahçe mobilyaları eşsiz bir dizayna sahiptir. En son model ve konfora sahip lux bahçe mobilyaları herkesin bahçesini oldukça klas göstermek için yapılmış bilhassa kış bahçelerinin vazgeçilmezi olmayı hedefliyor. Sağlıklı ve rahat olması birinci öncelik olan oturma grubu modellerinde az yer kaplıyor olması da büyük bir avantaj olarak karşınızaçıkamaktadır.

 

Kış Bahçesi Dekorasyonu İçin Tercih Edilecek Mobilya Türleri 

Kış bahçesi denildiğinde ilk akla gelen koltuk takımı oluyor fakat çeşitli puflar tekli geniş kanepeler de alarak takım oluşturulabilir. Kış bahçesi dekorasyonu için tercih edilecek mobilya türleri koltuk takımının yani sıra sandalye, masa takımı, gibi farklı mobilya türleri de mevcuttur. Aynı zamanda yaz mevsimi için şezlong şemsiye gibi bahçe dekoruna hayat verecek aynı zamanda konforlu bir yaz geçirilmesini sağlayacak farklı bahçe mobilyaları araç gereçleri de bulunmaktadır.

 

Kış Bahçesi Oturma Grubu Fiyatları Ne Kadardır?

 Kış bahçesi oturma grubu fiyatları ürün içeriklerine ve kullanılan malzemeye göre değişiklik gösterir. Aynı zamanda kaç kişilik olduğunu gösteren ebatları da fiyat konusunda oldukça belirleyicidir. Tahmin edilir ki 3 kişilik bir bahçe koltuğu ile 2 kişilik bir bahçe koltuğu aynı fiyat değildir. Bununla birlikte 2+1 ya da 2+2 takımlarında fiyatı farklıdır.  Genel olarak standart bir şekilde 2+1+1 şeklinde satılan bahçe oturma grupları daha minimalize edilerek de satılıyor daha da genişletilerek sunulan takımlar da bulunmaktadır. Bu tamamen alıcının talep ettiği kapasiteye göre değişiklik gösteren bir durumdur. Bunlarla birlikte bahçe mobilyası ahşap mı bakır ya da krom mu metal çelik mi ferforje mi olduğuna barılarak ciddi fiyat farklarının olabileceğini söylemek mümkündür.

 

Kış Bahçesi Oturma Grubu Nerelerden Alınır 

Kış bahçesi oturma grupları nereden alınır sorusuna cevaben bir çok site ve mobilya satan firma önerilebilir belki ama yaz kış tüm bahçe mobilyaları konusunda geniş ürün yelpazesine sahip tüm işi bu ürün grubu olan firmalar her zaman ön plandadır. Her türlü kış bahçesi oturma grubu ve farklı bahçe mobilyaları salıncaklar satan bu firmalar kalite ve güvenilir alışverişin en doğru adreslerinden bir tanesi olmayı başarıyorlar. Aynı zamanda dönemin trend mobilya türlerini renklerini ve mevsimine uygun kumaşların bu mobilyaları bezenmiş bulmak da insanların içini açan enerjisini yükselten başka bir ayrıcalıktır.  Firmamızdan alabilirsiniz.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı